Wat helpt bij brandend maagzuur

Wat helpt bij brandend maagzuur
Wat is brandend maagzuur
Huismiddeltjes die helpen bij brandend maagzuur

Wat helpt bij brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan erg vervelend zijn. Het kan je uit je slaap houden of je dagelijkse bezigheden verstoren. Op die manier zorgt brandend maagzuur ook voor spanning en stress, waardoor de klachten kunnen verergeren. 

Gelukkig zijn er zelfzorgmiddelen die snel en effectief verlichting kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan Rennie. Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking; alleen in de maag. Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen, waardoor jouw klachten afnemen.

Wat is brandend maagzuur

In je maag zit maagzuur. Maagzuur is nodig om voedsel te verteren en bacteriën te doden. De maagwand is bedekt met een dikke slijmvlieslaag, die de maagwand beschermd tegen de zure maagsappen.

Soms komt het maagzuur op plekken waar het niet hoort te komen; in de slokdarm. De slokdarm heeft geen beschermende slijmvlieslaag. Dus als maagzuur regelmatig of langdurig terugstroomt in de slokdarm, raakt de slokdarmwand geïrriteerd. Dit geeft een vervelend brandend gevoel; brandend maagzuur.

Huismiddeltjes die helpen bij brandend maagzuur

Maar stel dat je even geen Rennie’s bij de hand hebt en maagzuur speelt op.. hoe kun je deze klachten dan verlichten? Hier een aantal huismiddelen op een rijtje die bijna iedereen wel in huis heeft en die verlichting kunnen bieden bij brandend maagzuur:

1. Een lepel rauwe haver(mout) vlokken; het liefst los, zonder water erbij. Havervlokken binden het zuur en zorgen zo voor verlichting.

2. Speeksel heeft een verlichtende werking; dus neem een kauwgompje om de speekselaanmaak te bevorderen.

3. Een glas (warme) magere melk; calcium heeft een verlichtende werking. Vet kan juist voor maagzuur problemen zorgen, dus daarom magere melk in plaats van (half)volle melk.

Rennie® Deflatine | Rennie® Rennie® Deflatine

Lees meer
Rennie® DUO bij brandend maagzuur en zure oprispingen Rennie® DUO

Lees meer
Rennie® Sinaasappel Rennie® Sinaasappel

Lees meer
Rennie® Pepermunt| Rennie® Rennie® Pepermunt

Lees meer
Rennie® Anijs Rennie® Anijs

Lees meer
Rennie® Suikervrij | Rennie® Rennie® Suikervrij

Lees meer