Voorkom brandend maagzuur

Wat is Losecosan of omeprazol

Wat is Losecosan of omeprazol?
Meer informatie over Omeprazol
Wat is Rennie?

Wat is Losecosan of omeprazol?

Losecosan is een geneesmiddel tegen terugkerend brandend maagzuur. De werkzame stof in Losecosan* is omeprazol. Omeprazol is een maagzuurremmer; het remt de aanmaak van maagzuur in de maag. Maagzuurremmers worden ook wel protonpompremmers genoemd.

Meer informatie over Omeprazol

Omeprazol moet worden opgenomen in het bloed, voordat het zijn werk kan doen. Daarna is het echter effectief, want het remt de maagzuurproductie tot wel 24 uur lang. Op die manier kan brandend maagzuur voor een langere periode behandeld worden.

Losecosan maakt gebruik van een uniek en gepatenteerd MUPS® tablet, die snelle opname van de werkzame stof mogelijk maakt. Een tablet is eenvoudig door te slikken met wat water, maar kan ook opgelost worden in plat water of vruchtensap.


Eenmaal opgenomen in je lichaam reguleert Losecosan de aanmaak van maagzuur in de maagwand, gedurende 24 uur. Daardoor wordt de juiste hoeveelheid maagzuur aangemaakt, zodat er geen overtollig maagzuur in de slokdarm terecht kan komen.

Wat is Rennie?

In tegenstelling tot Losecosan, is Rennie een maagzuurbinder. Het zet overtollig maagzuur om in water en lichaamseigen stoffen. Het werkt dus acuut en lokaal, in de maag. Maar het remt de maagzuurproductie niet. Rennie werkt al binnen 2 minuten.

Rennie en Losecosan kunnen gecombineerd gebruikt worden bij de start van de behandeling. Rennie zorgt dan voor een snelle verlichting. Neem daarvoor eerst Losecosan in en 20 minuten later Rennie.

Wil je meer weten over maagzuurbinders en maagzuurremmers, lees dan hier verder.

 

Losecosan® 20mg is een geneesmiddel en kan niet in combinatie met alle medicijnen gebruikt worden. Lees de bijsluiter of raadpleeg je arts.

Rennie® Suikervrij | Rennie® Rennie® Suikervrij

Lees meer
Rennie® Pepermunt| Rennie® Rennie® Pepermunt

Lees meer
Rennie® DUO bij brandend maagzuur en zure oprispingen Rennie® DUO

Lees meer
Rennie® Deflatine | Rennie® Rennie® Deflatine

Lees meer
Rennie® Sinaasappel Rennie® Sinaasappel

Lees meer
Rennie® Anijs Rennie® Anijs

Lees meer