Opgezette buik man | Rennie® Deflatine

Wat is een opgezette buik en hoe kom je er van af?

Wat is een opgezette buik en hoe kom je er van af?
Wat is een opgezette buik?
Wat zijn de oorzaken van een opgezette buik?
Wat zijn de symptomen van een opgezette buik?
Hoe behandel je een opgezette buik?
Hoe voorkom je een opgezette buik?

Wat is een opgezette buik en hoe kom je er van af?

Een opgezette buik kan een vaak voorkomende klacht zijn voor veel mensen, waardoor ze een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel ervaren. Een deel van de Nederlanders zal zich waarschijnlijk al bewust zijn van de oorzaken en symptomen van een opgezette buik. Er zijn echter nog tal van Nederlanders die twijfelen wat het precies is, wat het veroorzaakt en wat de beste manieren zijn om een opgezette buik te behandelen en voorkomen.

Rennie geeft antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen rond deze kwestie van een opgezette buik…

Wat is een opgezette buik?

De aanwijzing zit ‘m in de naam. Naast dat je de klacht kunt ervaren, kan je het over het algemeen ook zien aan je buik. De buik kan letterlijk bol gaan staan van een grote hoeveelheid lucht in de buik. Een opgezette buik kan ook gepaard gaan met winderigheid, buikpijn en buikkrampen.

Lees hier meer over winderigheid

Een opgezette buik is een veel voorkomende klacht die wordt veroorzaakt door de opbouw van de druk in de maag of buik. Een opgezette buik is zelden een teken van een ernstiger probleem. Dat wil niet zeggen dat het weldegelijk een vervelende klacht is waar je van af wilt.

Wat zijn de oorzaken van een opgezette buik?

Er zijn verschillende oorzaken van een opgezette buik. Denk aan het dragen van kleding die erg strak rond je maag zit, te snel eten of zelfs praten tijdens het eten waardoor je tijdens het slikken teveel lucht in je buik krijgt.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een opgezette buik is volkomen natuurlijk. Het komt door het gas dat geproduceerd wordt in de dikke darm. Dit gas wordt in de dikke darm geproduceerd door bacteriële gisting van koolhydraten die niet in de dunne darm zijn verteerd en geabsorbeerd. Ieder mens maakt gas aan in zijn dikke darm, echter bij sommige van ons of in sommige situaties is deze productie overmatig en leidt dan tot een opgezette buik.

Wat zijn de symptomen van een opgezette buik?

Er zijn vier belangrijke symptomen die gepaard gaan met een opgezette buik en geen van deze symptomen zijn bijzonder wenselijk. De symptomen bestaan uit:

 • een opgeblazen maag
 • een vol gevoel na het eten of drinken
 • borrelende geluiden vanuit je maag of buik
 • flatulentie of winderigheid

Hoe behandel je een opgezette buik?

Bepaalde rek- en strekoefeningen worden regelmatig aanbevolen. Een andere manier om jou te helpen om van een opgezette buik af te komen is Rennie Deflatine.

Deze Rennie variant is speciaal ontwikkeld om de symptomen van een opgezette buik aan te pakken, zoals een vol gevoel en winderigheid. Rennie Deflatine bestaat uit een unieke combinatie van simethicon, calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat (de laatste twee zijn stoffen die in alle Rennie producten zitten om te helpen het overtollige maagzuur te neutraliseren).

Simethicon is een ingrediënt dat de kleine gasbellen in de buik uiteen laat vallen. Het resultaat is dat het opgeblazen gevoel, winderigheid en borrelende geluid van een opgezette buik verdwijnen.

Hoe voorkom je een opgezette buik?

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom geeft Rennie graag enkele eenvoudige stappen die je kunnen helpen om de kans op een opgezette buik te verkleinen:

 • eet met regelmaat
  Door ’s ochtend, ’s middags en ’s avonds rond hetzelfde tijstip te eten komt de spijsvertering in een soort routine. Dit vergemakkelijkt de spijsvertering.
 • vermijd ‘gas opwekkend’ eten
  Er zijn verschillende producten die meer gas aanmaken in de buik en darmen. Deze producten bestaan onder andere uit gebakken bonen, koolsoorten als bloemkool en spruiten, eieren en koolzuurhoudende dranken (bier, cola, etc.)
 • eet rustig
  Zoals eerder vermeld, kan het snel naar binnen werken van je maaltijden leiden tot een overmaat aan lucht in je buik en darmen. Neem je tijd als je aan het eten of drinken bent om dit te voorkomen.
Rennie® Deflatine | Rennie® Rennie® Deflatine

Lees meer
Rennie® DUO bij brandend maagzuur en zure oprispingen Rennie® DUO

Lees meer
Rennie® Sinaasappel Rennie® Sinaasappel

Lees meer
Rennie® Pepermunt| Rennie® Rennie® Pepermunt

Lees meer
Rennie® Anijs Rennie® Anijs

Lees meer
Rennie® Suikervrij | Rennie® Rennie® Suikervrij

Lees meer