Veelgestelde vragen

Rennie bijsluiters

Hier vind je voor alle Rennie-producten de bijsluiters en meest recente informatie.

  De houdbaarheid is 3 jaar. Niet meer gebruiken na vervaldatum die staat vermeld op het doosje en blister achter ‘EXP’. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van de maand.

  Geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden via het afvalwater of met huishoudelijk afval.  Vraag je apotheker wat je met medicijnen moet doen die niet meer nodig zijn. Deze maatregelen helpen bij de bescherming van het milieu.

  Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de originele verpakking ter bescherming tegen vocht. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

  Rennie is een geregistreerd geneesmiddel en mag niet afgeprijsd worden.

  Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking, direct en alleen in de maag. Rennie wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet overtollig maagzuur binnen 2 minuten om in water en andere lichaamseigen stoffen.

  Alle Rennie producten zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Rennie producten worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 12 jaar.

  Nee, Rennie bevat geen aspartaam.

  Ja, alle Rennie producten zijn geschikt voor vegetariërs.

  Ja, alle Rennie producten zijn geschikt voor veganisten.

  Rennie mag gebruikt worden bij maagzuurklachten tijdens de zwangerschap. Probeer de dagelijkse hoeveelheid wel zo beperkt mogelijk te houden. Lees voor gebruik de bijsluiter. Vraag altijd een huisarts of apotheker om advies wanneer je tijdens de zwangerschap medicijnen wilt gebruiken.

  Rennie is geschikt voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding. Probeer de dagelijkse hoeveelheid wel zo beperkt mogelijk te houden Lees voor gebruik de bijsluiter. Vraag altijd een huisarts of apotheker om advies wanneer je tijdens de zwangerschap medicijnen wilt gebruiken.

  Rennie is te koop bij drogisterijen, apotheken en supermarkten. Maar je kunt het ook online kopen. Kijk op Koop nu

  De meeste Rennie producten bevatten een klein beetje suiker. Rennie Suikervrij en Rennie Deflatine zijn volledig suikervrij.

  Rennie Suikervrij en Rennie Deflatine bevatten geen suiker. We raden aan om bij twijfel te overleggen met je huisarts of apotheker.

  Het maximum aantal tabletten per dag verschilt per product. Kijk op Alle producten hoeveel tabletten je van jouw product per dag mag innemen.

  Ja, Rennie mag 's nachts worden ingenomen.

  Rennie Deflatine geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel of winderigheid, maar helpt ook net als de andere Rennie producten bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

  Lees hier de meest gestelde vragen over maagzuurbinders en de antwoorden, om je op weg te helpen de beste behandeling te kiezen bij jouw symptomen van brandend maagzuur en zure oprispingen.

  Je hebt er misschien wel eens over gehoord: je hebt maagzuurremmers, de zogenaamde H2 blokkers en proptonpompremmers (PPIs), en maagzuurbinders. Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking, direct en alleen in de maag. Rennie wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen. Rennie is een zelfzorggeneesmiddel dat je met een gerust gevoel kunt gebruiken.

  Een maagzuurbinder is een substantie die de het maagzuur neutraliseert.

  Alginaten zijn actieve ingrediënten die een beschermend laagje leggen bovenop de maaginhoud, om zo zure oprispingen tegen te gaan.

  Indien de symptomen langer dan 14 dagen aanhouden, raadpleeg dan je huisarts.

  Je huisarts zal je levensstijl in kaart brengen en wat je tot nu toe al aan behandelingen hebt gehad. Mogelijk krijg je het advies om de maagzuurbinder te blijven gebruiken of je krijgt, indien nodig, passende medicatie voorgeschreven of een doorverwijzing naar een specialist.

  Brandend maagzuur treedt op doordat de maag te veel maagzuur aanmaakt. Dit zorgt voor irritaties van het slijmvlies aan de binnenkant van de maag. Het geeft een brandend gevoel in en rond de maag.
  Zure oprispingen ontstaan als overtollig maagzuur vanuit de maag omhoog komt in de gevoelige slokdarm. Dat geeft een brandend gevoel achter het borstbeen en soms zelfs in je keel. Dit noemen we refluxklachten of zure oprispingen. Ook kun je een zure smaak achter in je mond proeven.

  Wanneer je last hebt van brandende pijn achter het borstbeen door overtollig maagzuur dat in de slokdarm omhoog komt, is er al te veel maagzuur aangemaakt. Een Proton Pomp Remmer zoals Losecosan 20mg moet eerst door het lichaam worden opgenomen, voordat het de maagzuurproductie in de maagwand kan remmen. Een Proton Pomp Remmer werkt dus niet meteen, maar ondertussen heb je wel al klachten. Bij de start van de behandeling (op de eerste dag / dagen) kan dat hinderlijk zijn. In dat geval mag je Losecosan 20mg combineren met Rennie. Neem eerst Losecosan 20mg in en 20 minuten later Rennie. Rennie zorgt dat het overtollige maagzuur dat al in je maag aanwezig is, wordt omgezet in water en andere lichaamseigen stoffen. Zo heb je een snelle eerste verlichting van klachten dankzij Rennie en beschermt Losecosan 20mg je vervolgens 24 uur lang tegen terugkomend brandend maagzuur. Zo ben je langdurig verlost van de brandende pijn.

  *Losecosan® 20mg omeprazol niet gelijktijdig gebruiken met nelfinavir. Losecosan® 20mg is een geneesmiddel. Lees voor gebuik de bijsluiter. Losecosan® 20mg is een geregistreerd handelsmerken van AstraZeneca. Losecosan® 20mg wordt in licentie in de handel gebracht door Bayer B.V.