Zure oprispingen behandelen

Hoe zure oprispingen te behandelen?

Rennie Duo is speciaal ontwikkeld tegen zuurbranden, zure oprispingen en een brandend gevoel in de keel. Wanneer zure oprispingen (Gastro-oesofageale reflux) optreden, geeft Rennie snel verlichting. Rennie Duo is een maagzuurbinder met een dubbele werking:

  • Als eerste heeft Rennie Duo een krachtig zuur neutraliserend vermogen. Het zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.
  • Als tweede legt het alginezuur in Rennie Duo een beschermend laagje op de maaginhoud en houdt het opkomende maagzuur tegen vóór het je slokdarm bereikt. Het verlicht het branderige gevoel.

Rennie Duo is een maagzuurbinder met een lokale werking, direct en alleen in de maag. Rennie Duo kun je met een gerust gevoel dag en nacht gebruiken. Ook te gebruiken tijdens de zwangerschap.

RENNIE DUO 

Wat kun je doen om zure oprispingen te voorkomen?

Als je, net als vele anderen, weleens last hebt van zure oprispingen, geen zorgen: met een paar eenvoudige aanpassingen in je levensstijl kun je de symptomen al snel verminderen. Mocht dat niet helpen, dan zijn er effectieve medicijnen tegen zure oprispingen, die zonder recept verkrijgbaar zijn.

Tips bij zure oprispingen!

  • Je voedingspatroon: Hoe je eet heeft invloed op de frequentie en intensiteit van je zuurbranden. Eet in kleine porties. Op deze manier wordt je spijsvertering minder zwaar belast.  Ga zitten tijdens het eten, kauw goed en neem de tijd.
  • Let op wat je eet en drinkt: Vermijd (pittige) kruiden, eet gekookte groenten, yoghurt en mager vlees. Citrusvruchten zijn erg zuur, dus die kun je beter vermijden. Beter voor de maag zijn appels, peren, perziken en bananen. Doe ook rustig aan met alcohol.
  • Ga niet meteen liggen:  Na het eten of drinken kun je beter wachten met gaan liggen. De productie van maagzuur is dan namelijk het grootst. Als je rechtop zit, helpt de zwaartekracht om je maaginhoud en het maagzuur op zijn plek te houden.
  • Verhoog je hoofdeinde: Vooral 's nachts komt brandend maagzuur vaker voor, omdat het zure maagsap tijdens het liggen gemakkelijk de sluitspier tussen de maag en de slokdarm kan overwinnen. Leg je hoofd wat hoger (op een dikker kussen). In deze houding verklein je de kans dat maagzuur naar boven komt in je borst.

Wil je meer weten over zure oprispingen? Lees meer over de oorzaken en symptomen van zure oprispingen.

OORZAKEN EN SYMPTOMEN