Zwanger en last van brandend maagzuur?

Als je op dit artikel bent uitgekomen dan ben je hoogst waarschijnlijk zwanger en ervaar je dezelfde nare klachten als 7 op de 10 andere zwangere vrouwen. Brandend maagzuur, het zuur, zure oprispingen of zuuraanvallen we kunnen jou snel en effectief helpen!

Ook Chantal Janzen hebben wij goed kunnen helpen #rennies, bekijk hier hoe Chantal er mee omgaat.

Het eerste en derde trimester

Over het algemeen ervaren zwangere vrouwen de klachten van brandend maagzuur vooral in de eerste fase en laatste fase van de zwangerschap. Deze fasen worden over het algemeen trimesters genoemd, omdat we de zwangerschap van gemiddeld 40 weken opdelen in 3 fasen (trimesters) van ieder 3 maanden.

In de eerste fase zijn het meestal de zwangerschapshormonen die de klachten veroorzaken. In de laatste fase is de groeiende buik, die een grote druk uitoefent op de maag, vaak de veroorzaker.

Wil je meer in detail weten waarom brandend maagzuur optreedt tijdens de zwangerschap, lees dan hier verder.

Zwangerschapsklachten top 3

In de top 3 zwangerschapsklachten of kwaaltjes wordt, naast vermoeidheid en misselijkheid, brandend maagzuur het meest genoemd.

Brandend maagzuur en misselijkheid gaan vaak hand in hand, waarbij de ene kwaal de andere aanwakkert of verergert. Gelukkig valt brandend maagzuur snel te verhelpen met Rennie.

Rennie tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Ten eerste, je kunt Rennie met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap innemen*. Rennie is een maagzuurbinder, die alleen lokaal in de maag zijn werk doet. Het wordt dus niet opgenomen in je bloed. Rennie werkt daarom ook binnen 2 minuten, om snel verlichting te bieden. Uiteraard dient Rennie gebruikt te worden volgens de verpakking en bijsluiter.

Rennie biedt een ruim assortiment, speciaal ontwikkeld om aan jouw specifieke klachten of situatie te voldoen. Lees daarover hieronder meer.

*Raadpleeg een arts alvorens je geneesmiddelen gaat gebruiken

Rennie Suikervrij

BRANDEND MAAGZUUR IN DE AVOND OF NACHT

Veel zwangere vrouwen ervaren misselijkheid in de ochtend die gepaard kan gaan met brandend maagzuur. Echter wanneer je dit ’s avonds ervaart, is het prettig om een suikervrije maagzuurbinder te gebruiken, want meestal heb je jouw tanden al gepoetst. Ook raken je tanden meer beschadigd als je wat regelmatiger moet overgeven.

Een suikervrije maagzuurbinder is dan ook een prettig alternatief. Probeer Rennie Suikervrij!

LEES MEER 

Rennie DUO

Brandend maagzuur en zure oprispingen

Het is bekend dat sommige zwangerschapshormonen invloed hebben op de de sluitspier tussen de maag en slokdarm. Behalve brandend maagzuur kun je dan ook last krijgen van zure oprispingen; met als gevolg een brandend gevoel in de keel.

Voor de combinatie van deze klachten heeft Rennie een variant met een dubbele werking: Rennie Duo.

LEES MEER 

Rennie Deflatine

Opgeblazen gevoel?

In de derde fase, of derde trimester, van de zwangerschap komt de omvang van jouw buik tot een hoogtepunt. Jouw kindje is zodanig gegroeid dat hij of zij veel ruimte vraagt en inneemt. Je kunt hierdoor last krijgen van brandend maagzuur in combinatie met een opgeblazen gevoel en/of winderigheid.

Voor deze aanvullende kwaaltjes heeft Rennie een aparte variant. Probeer Rennie Deflatine.

LEES MEER