10 tips tijdens het thuiswerken

10 tips tegen brandend maagzuur

Thuiswerken, het klinkt heerlijk, maar het kan wel even wennen zijn. Je werkomgeving verandert, je eetgewoonten veranderen en je beweegt misschien minder (of juist meer). En dat kan van invloed zijn op je lichaam, waardoor je misschien meer last hebt van brandend maagzuur dan normaal. Brandend maagzuur kan behoorlijk in de weg zitten als je homebased bent. Daarom hebben we een aantal tips voor je en je home office.

Eet regelmatig en gezond

Je hebt het vaker gehoord en het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar aangezien brandend maagzuur uit je maag komt, kun je jouw maag maar beter te vriend houden.

  • Wat je ook eet, eet er niet teveel van en eet het ook niet te snel op. Kauw je eten goed eet niet te grote porties. Dit zorgt ervoor dat je maag niet te vol raakt, wat de kans op brandend maagzuur verkleint.
  • Eet gezond en gevarieerd. Denk aan vezels, fruit en groenten. Dit helpt de spijsvertering en houd je maag en darmen actief en gezond. Pittig eten, koolzuurhoudende dranken en vruchtensap zijn af te raden. Ook alcohol is af te raden, al helemaal tijdens werktijd.
  • Eet vaker, maar kleinere porties. Lekker snacken dus, maar wel gezond, in plaats van een (halve) zak chips om 16.00. Liever een soepje, een appel, of een cracker.

Beweeg voldoende en ontstress

Je werkt thuis, misschien aan de keukentafel, een geïmproviseerd kantoor, of toch achter een bureau maar met een andere bureaustoel, waar je partner ook gebruik van maakt.

  • Als je voorover gebogen aan het werk bent, kan dit knellend werken en ervoor zorgen dat je last krijgt van zure oprispingen. Dat is brandend maagzuur dat omhoog komt, je slokdarm in. Zorg dus voor een goede houding.
  • Voldoend bewegen kan helpen om je maag de ruimte te geven en je eten te verteren. Daarmee voorkom je ook obstipatie. Denk aan een ommetje in het park na de lunch. Probeer ook elk uur even te bewegen, al is het voor een toiletbezoek of wat eten of drinken uit de keuken.
  • Ontstress. Stress kan ook brandend maagzuur veroorzaken en mogelijk ervaar je meer stress als je thuis werkt, door een onrustige omgeving met kinderen, of omdat je nog met allerlei klusjes in je hoofd zit.

Algemene homebased tips

Is vanuit huis werken nieuw voor je en probeer je nog je draai te vinden? Dan hebben we nog enkele algemene tips die misschien helpen.

  • Routine is erg belangrijk. Het is aan te raden om hetzelfde te doen als op een kantoordag. Dus verzorg jezelf, kleed je aan, lees even de krant voordat je begint, bel, skype of zoom even met een collega en begin dan aan het echte werk.
  • Neem pauzes. Dit helpt om productief te blijven. En nu je thuis werkt, zijn er opeens mogelijkheden. Een korte powernap? Even fitnessen tussendoor? Kan allemaal. En het helpt ook nog eens met je beweging en je stress-levels.
  • Niet storen. Misschien staat de telefoon roodgloeiend, of blijven de skype-berichten binnenkomen. Daar is de ‘bezet of niet storen’ modus voor. Zo kun je echt even doorpakken en in die lekkere flow terecht komen.
  • Zorg voor een comfortabele home office setting. Een opgeruimde omgeving kan helpen. Een bureau op de juiste hoge en een goede bureaustoel helpen met je houding. Zet eventueel je laptop op een stapel boeken.

Mocht brandend maagzuur toch opspelen, dan is er altijd nog Rennie. Rennie verlicht brandend maagzuur binnen 2 minuten, zodat je snel weer verder kan met je dag.

ALLE RENNIE PRODUCTEN