Natuurlijke remedies bij winderigheid

WINDERIGHEID | natuurlijke tips om te voorkomen en verlichten

Natuurlijke remedies bij winderigheid
Hoe verklein je de kansen op winderigheid?
Oorzaak van winderigheid
Nog steeds last van winderigheid?

Natuurlijke remedies bij winderigheid

Winderigheid kan ongemakkelijk en afleidend zijn.
Je hoeft echter niet alleen achterover te leunen en te wachten tot het gevoel voorbij is.
Er zijn natuurlijke remedies die je kunt proberen zodat de klachten verminderen. Groot voordeel, een aantal van deze natuurlijke remedies heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Venkelzaad
Venkel zit boordevol voedingsstoffen, antioxidanten, vezels, mineralen en vitamines. De etherische olieverbindingen in de zaden hebben antioxiderende, spijsverterings- en anti-winderige voordelen.
Mogelijk is het enige nadeel de onderscheidende smaak, je houdt ervan of je vindt het onsmakelijk. Als je de smaak kunt verdragen, kauw en slik je de hoeveelheid van een theelepel in.

Thee
Thee is een warm en effectief alternatief. Na een maaltijd werkt het ook als een perfecte reiniger. Naast groene thee en ‘verse’ muntthee is gemberthee een goede optie. Gember kan namelijk verzachtend zijn. Naast gember in de thee is gember ook verkrijgbaar in capsules of gekonfijt.

Pepermunt olie
Koel, fris en een heerlijke geur heeft pepermuntolie. Pepermunt heeft natuurlijke eigenschappen; die voorkomen dat spieren onbedoeld plotseling samentrekken. Pepermunt olie kan je spieren van nature ontspannen en krampen en winderigheid verlichten.

Hoe verklein je de kansen op winderigheid?

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Het eten van vezelrijke voeding, ervoor zorgen dat je veel water drinkt en regelmatig aan lichaamsbeweging doet, kan je helpen en ervoor zorgen dat je minder snel last van winderigheid krijgt.

Oorzaak van winderigheid

Er zijn voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze winderigheid, opgeblazen gevoel en opgezette buik veroorzaken zoals:

  • spruiten
  • bloemkool
  • bonen
  • broccoli
  • uien
  • kool
  • bier
  • frisdrank

Nog steeds last van winderigheid?

Als je merkt dat je last hebt van winderigheid of last blijft houden van winderigheid dan is er Rennie Deflatine om snelle en effectieve verlichting te bieden. Rennie Deflatine gaat de overmatige gasvorming in maag en darmen tegen en verlicht snel en effectief winderigheid. Daarnaast zet Rennie Deflatine overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.

Probeer verschillende opties en technieken om te vinden wat het beste voor je werkt en, als winderigheid een veel voorkomend verschijnsel is, raadpleeg dan je arts om je deskundig advies te geven. Voor meer informatie over Rennie Deflatine klik op onderstaande button.

Rennie® Deflatine | Rennie® Rennie® Deflatine

Lees meer
Rennie® DUO bij brandend maagzuur en zure oprispingen Rennie® DUO

Lees meer
Rennie® Sinaasappel Rennie® Sinaasappel

Lees meer
Rennie® Pepermunt| Rennie® Rennie® Pepermunt

Lees meer
Rennie® Anijs Rennie® Anijs

Lees meer
Rennie® Suikervrij | Rennie® Rennie® Suikervrij

Lees meer