Man reacting to heartburn caused by acid reflux

Zure oprispingen behandelen

Wat kun je doen om zure oprispingen te voorkomen?  

Rennie is een snel werkend, effectief middel bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Wanneer brandend maagzuur of zure oprispingen optreden, geeft Rennie snel verlichting.

Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking, direct en alleen in de maag. Rennie wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.

Rennie is een zelfzorggeneesmiddel dat je met een gerust gevoel kunt gebruiken.

Wat kun je doen om zure oprispingen te voorkomen?

Plant and Rennie peppermint on a bedside table

Als je, net als vele anderen, weleens last hebt van zure oprispingen, geen zorgen: met een paar eenvoudige aanpassingen in je levensstijl kun je de symptomen al snel verminderen. Snelle en effectieve medicijnen tegen zure oprispingen zijn zonder recept vrij verkrijgbaar.

Rennie Duo is speciaal ontwikkeld tegen zure oprispingen en legt een beschermend laagje op de maaginhoud en houdt het opkomende maagzuur tegen vóór het je slokdarm bereikt. Lees meer over Rennie Duo.


Eten en drinken:
Ga zitten tijdens het eten, kauw goed en neem de tijd. Vermijd (pittige) kruiden, eet gekookte groenten, yoghurt en mager vlees. Citrusvruchten zijn erg zuur, dus die kun je beter vermijden. Beter voor de maag zijn appels, peren, perziken en bananen. Doe ook rustig aan met alcohol.

Slapen:
Leg je hoofd wat hoger (op een dikker kussen). In deze houding verklein je de kans dat maagzuur naar boven komt in je borst.
Ga ook niet de eerste drie uur na het eten of drinken plat liggen. De productie van maagzuur is dan namelijk het grootst.

Wil je meer weten over zure oprispingen? Lees meer over de oorzaken en symptomen van zure oprispingen.