Zwangere vrouw met ronde buik en brandend maagzuur

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van brandend maagzuur

Zwanger en last van brandend maagzuur?
Het eerste en derde zwangerschapstrimester
Zwangerschapsklachten top 3
Rennie tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap
Brandend maagzuur in de avond of nacht
Brandend maagzuur en zure oprispingen
Brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel en/of winderigheid

Zwanger en last van brandend maagzuur?

Als je op dit artikel bent uitgekomen dan ben je hoogst waarschijnlijk zwanger en ervaar je dezelfde nare klachten als 7 op de 10 andere zwangere vrouwen. Brandend maagzuur, het zuur, zure oprispingen of zuuraanvallen we kunnen jou snel en effectief helpen!

Ook Chantal Janzen hebben wij goed kunnen helpen #rennies, bekijk hier hoe Chantal er mee omgaat.

Het eerste en derde zwangerschapstrimester

Over het algemeen ervaren zwangere vrouwen de klachten van brandend maagzuur vooral in de eerste fase en laatste fase van de zwangerschap. Deze fasen worden over het algemeen trimesters genoemd, omdat we de zwangerschap van gemiddeld 40 weken opdelen in 3 fasen (trimesters) van ieder 3 maanden. In de eerste fase zijn het veelal de zwangerschapshormonen die de klachten veroorzaken en in de laatste fase is de groeiende buik, die een grote druk uitoefent op de maag, vaak de veroorzaker.

Wil je meer in detail weten waarom brandend maagzuur optreedt tijdens de zwangerschap?

Lees verder

Zwangerschapsklachten top 3

In de top 3 zwangerschapsklachten of kwaaltjes wordt, naast vermoeidheid en misselijkheid, brandend maagzuur het meest genoemd. Brandend maagzuur en misselijkheid gaan vaak hand in hand, waarbij de
ene kwaal de andere aanwakkert of verergert. Nu we dit weten is het ook prettig om te weten dat brandend maagzuur snel valt te verhelpen met Rennie.

Rennie tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Simpel gesteld is Rennie een maagzuurbinder die snel zijn werk doet in de maag. Rennie treedt snel in werking en belangrijk om te weten, je kunt Rennie met een gerust gevoel tijdens de zwangerschap innemen*. Uiteraard dient Rennie gebruikt te worden volgens de verpakking en bijsluiter.
Rennie biedt een ruim assortiment, speciaal ontwikkeld om aan jouw specifieke klachten of situatie te voldoen. Lees daarover hieronder meer of doe de symptomen checker en vindt in enkele eenvoudige stappen welk Rennie product jouw klachten kan verlichten.

Ga naar de Rennie Symtpomen Checker

*Raadpleeg een arts alvorens je geneesmiddelen gaat gebruiken

Brandend maagzuur in de avond of nacht

Rennie® Suikervrij

Veel zwangere vrouwen ervaren misselijkheid in de ochtend die gepaard kan gaan met brandend maagzuur. Echter wanneer je dit ’s avonds ervaart, is het prettig om een suikervrije maagzuurbinder te gebruiken, want meestal heb je jouw tanden al gepoetst. Ook raken je tanden meer beschadigd als je wat regelmatiger moet overgeven.

Een suikervrij maagzuurbinder is dan ook een prettig alternatief. Probeer Rennie Suikervrij!

Brandend maagzuur en zure oprispingen

Het is bekend dat door bepaalde zwangerschapshormonen de sluitspier tussen de maag en slokdarm wordt beperkt in zijn werking. Dit zorgt niet alleen voor brandend maagzuur maar veelal komt dit in combinatie met zure oprispingen die worden ervaren als een brandend gevoel in de keel. Wil je meer weten over de exacte oorzaken van zure oprispingen lees dan het volgende artikele: Zure oprispingen: Oorzaken en symptomen.

Voor de combinatie van deze klachten heeft Rennie een variant met een dubbele werking. Probeer Rennie DUO!

Rennie® DUO

Brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel en/of winderigheid

Rennie® Deflatine

In de derde fase, of derde trimester, van de zwangerschap komt de omvang van jouw buik tot een hoogtepunt. Jouw kindje is zodanig gegroeid dat hij of zij veel ruimte vraagt en inneemt. Je kunt hierdoor met regelmaat last krijgen van brandend maagzuur die mogelijk ook gepaard gaat met een opgeblazen gevoel en/of winderigheid.

Voor deze aanvullende kwaaltjes heeft Rennie een aparte variant. Probeer Rennie Deflatine!

Rennie® Deflatine | Rennie® Rennie® Deflatine

Lees meer
Rennie® DUO bij brandend maagzuur en zure oprispingen Rennie® DUO

Lees meer
Rennie® Sinaasappel Rennie® Sinaasappel

Lees meer
Rennie® Pepermunt| Rennie® Rennie® Pepermunt

Lees meer
Rennie® Anijs Rennie® Anijs

Lees meer
Rennie® Suikervrij | Rennie® Rennie® Suikervrij

Lees meer